MDS IT HACKATHON - 1. in 2. april 2017

Živimo v dobi, kjer je povpraševanje po inovativnih izdelkih in storitvah vedno večje. Gre za področja, ki rastejo z bliskovito hitrostjo in kjer za uspeh potrebujemo precejšnjo mero hitrosti ter drznosti. Z namenom poiskati inovativne in edinstvene rešitve v svetu podjetništva MDS smo prvi vikend v aprilu 2017 skupaj z ABC Enterprise pospeševalnikom organizirali hackathon.

 

 

MDS hackathon je potekal v obliki inovativnega vikenda, kjer so organizirane skupine posameznikov iskale edinstvene rešitve za izzive, ki jim jih je zastavil MDS. Dvodnevno neprekinjeno tekmovanje kreativnih posameznikov, razdeljenih v skupine, je potekalo 1. in 2. aprila v ABC Hub-u (Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana).

 

ABC Accelerator, slovenski zagonski pospeševalnik, ki temelji na sistemu mentorstva, povezovanja in globalne ekspanzije, je združil moči s podjetjem MDS IT, v iskanju talentiranih posameznikov in skupin, ki so se podali v neznano in pomagali najti nove načine poslovanja, s katerimi so neizkoriščen potencial spremenili v profit. Poleg neverjetne izkušnje, inovativnega vikenda ter bogatih denarnih in dobičkonosnih nagrad, so zmagovalec posameznik ter člani zmagovalne skupine prejeli vstopnice za Podim, kjer so bili izpostavljeni intenzivni dvodnevni izkušnji povezovanja, učenja, motivacije in pozitivne podjetniške energije. 

 

Ekipe so morale

  • poiskati nove načine poslovanja in
  • oblikovati 3- do 5-letno vizijo podjetja,
  • najti neizkoriščene potenciale podjetja MDS,
  • načine, kako jih spremeniti v profit,
  • hkrati zagotoviti rast osnovne dejavnosti podjetja in
  • z borbenostjo doseči udeležbo na dobičku iz poslovanja.

 

Med sodelujočimi smo izbrali 3 najboljše ekipe (zmagovalna ekipa bo imela tudi možnost udeležbe na dobičku), poleg njih pa smo nagradili še zmagovalca posameznika, ki bo postal delničar podjetja. Za perspektivna podjetja smo odprli tudi možnost lastniškega povezovanja.

 

Naše podjetje ima štiri področja poslovanja, iskali pa smo novo, dobičkonosno, peto dejavnost. V skladu lastnih delnic imamo vezan kapital po naši oceni v višini med 700.000 EUR in 800.000 EUR, zato poleg novih idej vzporedno iščemo tudi manjša podjetja oz. del dejavnosti kakšnega podjetja, s katero bi dopolnili naš, že tako bogat, asortiman. Posrednika pri takšni transakciji smo pripravljeni nagraditi z delnicami MDSG in sicer v višini 2 % od vrednosti takšne transakcije. Nagrada za posredovanje ni povezana z nagradami, ki so bile podeljene v okviru hackathona.

 

Preberite več o hackathonu in nagradah.

 

Sodelovali smo z: