Blog

05. april 2017

Industrijski tisk potuje v smer pametne embalaže

Na področju industrijskega tiska, predvsem pa embaliranja in etiketiranja smernice določajo predvsem želje, potrebe in pričakovanja kupcev na eni strani ter evropski standardi na drugi. Skladno z napredkom pri razvoju materialov se izpopolnjujejo tudi sistemi pakiranja, ki izrabljajo vse možnosti novih materialov.

04. april 2017

AMWC 2017: Izzivi in priložnosti na anti-aging področju

Kongres AMWC 2017 se bo od 6. do 8. aprila 2017 odvil že 15., znova bo potekal pod pokroviteljstvom kneza Alberta II. Monaškega, v Monte Carlu. V letošnjem letu se bodo v počastitev 15. obletnice kongresa osredotočili predvsem na »izzive in priložnosti«, ki jih prinaša področje anti-aginga.

28. marec 2017

MDS IT hackathon – tekmovanje vizij in podjetniška naložba

Ko je odjeknila novica, da podjetje MDS IT skupaj z ABC Enterprise pospeševalnikom organizira hackathon, se je marsikomu porodilo vprašanje – kaj hackathon sploh je. Je to start-up vikend, delovni vikend, teambuilding, tekmovanje? Na nak način združuje lastnosti vseh naštetih dogodkov, vendar z eno ključno razliko. Hackathon je tekmovalni dogodek, kjer sodelujoči, formirani v skupine, iščejo rešitve v obliki izdelkov/storitev/poslovnih rešitev za vnaprej določene izzive. Za hackathone (običajno trajajo 48 ur) je, v primerjavi s start-up vikendi, značilno, da so usmerjeni v razvoj konkretne rešitve.