Blog

07. december 2018

Nove poslovne priložnosti digitalnega tiska na tekstil

V zadnjih letih je digitalni tisk na tekstil doživel pravi razcvet. Grafični oblikovalci in tiskarji konstantno iščejo načine, s katerimi bodo lahko premikali meje ustvarjalnosti. Zahvaljujoč napredkom v tehnologiji digitalnega tiska in novih vrst črnil, se je digitalni tisk na tekstil pomaknil na popolnoma novo raven.

26. julij 2018

Si pregledujete znamenja na koži?

Ali redno pregledujete svoja znamenja na koži? Če ne, vam priporočamo, da kar začnite. Vse več je nevarnih kožnih obolenj, med katere spada tudi eden izmed hujših – maligni melanom, ki mu preprosto pravimo tudi rakasto znamenje. Večina maternih znamenj oziroma pigmentnih znamenj ni nevarnih in jih ni potrebno odstraniti. Še vedno pa je dobro vedeti katere spremembe na koži moramo opazovati.

03. julij 2018

Imate krčne žile? Izognite se jim!

Krčne žile nas velikokrat motijo ne le zaradi estetskega izgleda, vendar tudi za to, ker povzročajo zdravstvene težave. Pojav krčnih žil je zelo pogost in prizadene nekje od 4% do 15% populacije, tako žensk kot moških. Kljub temu, da je pogost dejavnik za njihov razvoj dednost, je marsikaj mogoče narediti preventivno. Obstajajo tudi določena zdravljenja, ki krčne žile odstranijo za določen čas ali omilijo.

19. junij 2018

Slaba kvaliteta tiska naj ne uniči ugleda vašega podjetja

Pričakovanja o kakovosti so visoka v vseh industrijah in industrijski tisk pri tem zagotovo ni izjema, saj regulativni organi zahtevajo vedno natančnejše označevanje izdelkov. Videojet je v svoji raziskavi ugotovil, da je več kot 70% napak pri tiskanju mogoče pripisati operativni napaki, ki lahko zelo vpliva na ugled podjetje, ima pa lahko tudi hude finančne posledice.

19. junij 2018

Prvi korak do lepe kože: DOMA PRIPRAVLJEN PILING

Piling ima za našo kožo precej blagodejne učinke, saj z njim ne le, da odstranimo odmrle kožne celice vendar tudi omogočimo, da aktivne sestavine v negovalnih izdelkih lažje prodrejo v globino kože. Najbolje pri tem pa je, da si ga lahko pripravimo kar s sestavinami, ki jih najdemo v domači kuhinji.

21. maj 2018

Ne dovolite, da vam neprivlačna koda uniči embalažo!

Oblikovanje embalaže je eden bistvenih elementov identitete blagovne znamke, kar tudi na koncu loči dober izdelek od slabšega. Veliko dela gre v proces oblikovanja embalaže, pri čemer po navadi pozabimo na kode. Napačna, izkrivljena ali neprivlačna koda na embalaži lahko uniči sicer čudovito oblikovano embalažo. Prav tako so neprivlačne kode za kupce težko berljive in zmanjšajo želeni videz produkta. Upoštevanje kodiranja že med oblikovanjem embalaže, lahko zmanjša tveganje slabe kode in izboljša celotno sliko izdelka.

09. maj 2018

V boj nad strijami!

Ali tudi na svojem telesu opazite rdeče, vijolične, roza ali bele lise, ki kvarijo videz vaše kože? Strije so za ženske in tudi moške včasih prava nočna mora, saj se jih je zelo težko znebiti. Na žalost niso popolnoma odstranljive, lahko pa jih delno odstranimo ali preprečimo njihov nastanek.

10. april 2018

Za manekenske noge vam ni potrebno stradati

Vsi se zavedamo skrb vzbujajočega trenda, ki ga oglašujejo hoolywoodske zvezdnice, manekenke in starlete. Za popoln izgled zapravijo ogromne vsote denarja, za postave, o katerih pa lahko samo sanjamo, pa se držijo strogih režimov, kot so diete in razne vadbe.