Blog

22. avgust 2017

Adijo knjige ... dobrodošla, virtualna resničnost?

»Ne vemo, kako dolgo se bo virtualna resničnost razvijala in ne vemo, kako velik kos pogače bo predstavljala. Vemo pa, da bo nekako igrala pomembno vlogo, zato se moramo osredotočiti in izobraziti tudi v tej smeri,« o prihodnosti pove Robert Kyncl, CBO na Youtubu.

22. avgust 2017

Označevanje živil

Da potrošniki lažje razumemo informacije o vsebini in sestavi živilskih izdelkov, nam pomaga tudi zakonodaja, ki se tudi označbe na živilih predstaviti kar se da razumljivo. Oznaka na živilu predstavlja vir informacij in komunikacijo med proizvajalcem/prodajalcem in kupcem/potrošnikom, zato morajo biti podatki na označbi točni, nedvoumni, nezavajajoči in dobro vidni.

21. avgust 2017

Kako dlje ostati mlad?

Mladosten izgled je od vedno bila tista stvar, ki si jo vsi želimo. Zakaj se ne bi sami potrudili za čim boljši videz in poskrbeli za mladosten izgled?

08. avgust 2017

Kaj je rok uporabnosti živil?

Rok uporabnosti živila je informacija o tem, koliko časa lahko določeno živilo ostane v optimalnem stanju, ob čemur moramo upoštevati specifične pogoje transporta in skladiščenja. Določitev časa za rok uporabnosti temelji na predpostavki ustreznega ravnanja z živilom.

07. avgust 2017

Kako naravno pomagati pri odstranjevanju brazgotin?

Ko je koža poškodovana, se naredi čez plast kože, ki da videz brazgotine. Brazgotine lahko nastanejo pri operacijah, raznih padcih, urezninah it.d Vsak od nas ima verjetno eno, velikokrat pa za nas te brazgotine nosijo tudi določene spomine. Kakorkoli, zavedamo se, da nam je včasih nelagodno s kakšno brazgotino na vidnem mestu. Zakaj torej ne bi preverili, kako jih lahko naredimo manj vidne s pomočjo naravnih sestavin, ki so nam lahko dostopne?

01. avgust 2017

Kako velika je moč tiska?

Podjetje Gunn Report, ki se sicer ukvarja z raziskovanjem najkreativnejših agencij na svetu, je pripravilo tudi obsežno raziskavo tiskanih oglasov in grafik, s katero so želeli ponazoriti moč tiska in grafike. S tem namenom so izbrali najboljše tiskane oglase in tiskane oglaševalske akcije na svetu v letih od 1999 do 2013. Se vam zdi, da je zgodba v letu 2017 enaka ali se situacija spreminja?

31. julij 2017

Kakšne deklaracije morajo biti na živilih?

Vsa predpakirana živila morajo imeti svojo deklaracijo z jasno vidnimi označbami, ki so čitljive in neizbrisne. Ste vedeli, da kot potrošniki od trgovca lahko zahtevate tudi deklaracijo za živila, ki niso predpakirana, torej za postrežen kruh in druge pekovske izdelke, meso ter mesnine?

31. julij 2017

Kako naravno nad krčne žile?

Čeprav ponavadi mislimo, da so krčne žile ženski problem, se pojavijo tako pri moških kot pri ženskah – izbočene žile, ki so po navadi še temnejše. Prav tako so krčne žile pojav pri nosečnicah zaradi hormonskih vplivov, naredijo pa se tudi čez čas pri stranajo, saj žile izgubijo naravno raztegljivost zaradi pogostih vnetij. Ženske so dvakrat bolj nagjnene k pojavu krčnih žil. Najbolj se opazijo na ljudeh, ki imajo svetlo kožo – in so za njih tudi večji problem.

25. julij 2017

Neoznačene cigaretne škatlice za manj kadilcev?

Samo v Veliki Britaniji bi navadna cigaretna embalaža lahko v letu 2018 bila vzrok za 300.000 manj kadilcev. Cochrane Review je izvedel študijo, v kateri je bilo ugotovljeno, da lahko standardizirane (navadne) škatlice cigaret zmanjšanjo privlačnost tobaka. Ocenjujejo, da bi se število kadilcev v Veliki Britaniji do maja 2018 lahko zmanjšalo za 0,5 %.

24. julij 2017

Kako lahko naravno in varno pomladimo svoj obraz? S PRP.

Staranje ne izpusti nobenega izmed nas, na sam proces pa vplivajo tako naši geni kot dejavniki iz okolja. Med okoljskimi vplivi na kožo najpomembneje vplivajo UV žarki, posebno na dele telesa, ki jih ne skrivamo pod oblačili (obraz, vrat, roke ...). Z leti povrhnjica kože postaja tanjša, manj elastična in se slabše obnavlja. Površina je bolj suha, hrapava in manj sijoča. Pojavljajo se pigmentne lise (posebno pri ljudeh, ki so veliko na soncu). Vedno manj je kolagenskih in elastičnih vlaken in snovi, predvsem manj hialuronske kisline. Koža je zato z leti vedno bolj zgubana in povešena.