Blog

19. februar 2018

Pomen pregledovanja znamenj

Vsak odrasel človek ima na koži vsaj nekaj pigmentnih znamenj. Večina jih je nenevarnih, iz neobičajnih znamenj, še posebej, če so posejana po celem telesu v velikem številu pa se lahko razvije melanom – nevarna oblika raka. Do melanoma lahko pride na več načinov: ali nastane iz obstoječih znamenj ali pa se razvije na mestu, kjer prej ni bilo nobene kožne spremembe. Zato je tako zelo pomembno, da smo pozorni na vsako spremembo oblike, velikosti in barve obstoječih znamenj in na nastajanje novih pigmentnih sprememb.

12. februar 2018

S kavo nad gubice in podočnjake

Ali se tudi vi zbudite z zabuhlimi očmi in temnimi kolobarji okoli oči? A vam niti konkretno ličenje ne skrije temnih sledi podočnjakov? Si želite zmanjšati nadležne gubice in rdečino okrog oči? Potem namesto kavice, ki jo vsako jutro spijete, raje pripravite odlično domačo kavno masko, ki bo odpravila nezaželena stanja na predelu okrog oči in obrazu ter vam povrnila mladosten izgled.

05. februar 2018

Proti aknam na naraven način

Akne in izbruhi mozoljev so vsekakor težave, ki si jih absolutne nihče ne želi. Pogosta kožna bolezen, ki je značilna predvsem za najstniško obdobje, prizadene pa tudi dobršen del odraslih lahko močno vpliva na posameznikovo samopodobo. Pojavi se kot posledica hiperaktivnega izločanja maščob v kožnih porah, odmrlih kožnih celicah in bakterijskega vnetja v kožnih porah.

22. avgust 2017

Adijo knjige ... dobrodošla, virtualna resničnost?

»Ne vemo, kako dolgo se bo virtualna resničnost razvijala in ne vemo, kako velik kos pogače bo predstavljala. Vemo pa, da bo nekako igrala pomembno vlogo, zato se moramo osredotočiti in izobraziti tudi v tej smeri,« o prihodnosti pove Robert Kyncl, CBO na Youtubu.

22. avgust 2017

Označevanje živil

Da potrošniki lažje razumemo informacije o vsebini in sestavi živilskih izdelkov, nam pomaga tudi zakonodaja, ki se tudi označbe na živilih predstaviti kar se da razumljivo. Oznaka na živilu predstavlja vir informacij in komunikacijo med proizvajalcem/prodajalcem in kupcem/potrošnikom, zato morajo biti podatki na označbi točni, nedvoumni, nezavajajoči in dobro vidni.

21. avgust 2017

Kako dlje ostati mlad?

Mladosten izgled je od vedno bila tista stvar, ki si jo vsi želimo. Zakaj se ne bi sami potrudili za čim boljši videz in poskrbeli za mladosten izgled?

08. avgust 2017

Kaj je rok uporabnosti živil?

Rok uporabnosti živila je informacija o tem, koliko časa lahko določeno živilo ostane v optimalnem stanju, ob čemur moramo upoštevati specifične pogoje transporta in skladiščenja. Določitev časa za rok uporabnosti temelji na predpostavki ustreznega ravnanja z živilom.

07. avgust 2017

Kako naravno pomagati pri odstranjevanju brazgotin?

Ko je koža poškodovana, se naredi čez plast kože, ki da videz brazgotine. Brazgotine lahko nastanejo pri operacijah, raznih padcih, urezninah it.d Vsak od nas ima verjetno eno, velikokrat pa za nas te brazgotine nosijo tudi določene spomine. Kakorkoli, zavedamo se, da nam je včasih nelagodno s kakšno brazgotino na vidnem mestu. Zakaj torej ne bi preverili, kako jih lahko naredimo manj vidne s pomočjo naravnih sestavin, ki so nam lahko dostopne?

01. avgust 2017

Kako velika je moč tiska?

Podjetje Gunn Report, ki se sicer ukvarja z raziskovanjem najkreativnejših agencij na svetu, je pripravilo tudi obsežno raziskavo tiskanih oglasov in grafik, s katero so želeli ponazoriti moč tiska in grafike. S tem namenom so izbrali najboljše tiskane oglase in tiskane oglaševalske akcije na svetu v letih od 1999 do 2013. Se vam zdi, da je zgodba v letu 2017 enaka ali se situacija spreminja?

31. julij 2017

Kakšne deklaracije morajo biti na živilih?

Vsa predpakirana živila morajo imeti svojo deklaracijo z jasno vidnimi označbami, ki so čitljive in neizbrisne. Ste vedeli, da kot potrošniki od trgovca lahko zahtevate tudi deklaracijo za živila, ki niso predpakirana, torej za postrežen kruh in druge pekovske izdelke, meso ter mesnine?